Hocus Focus,jouw Virtuele Focus Coach

Ons platform werkt samen met jou aan ‘getting things done’, wat leidt tot welzijn op het werk en ernaast. Je stelt jouw specifieke profielen in, selecteert welke apps en sites oké zijn om te bezoeken en voor hoelang terwijl dat bepaalde profiel actief is. Als je dan impulsief naar een afleidende website surft, moedigt onze Virtual Focus Coach jou aan om je aan je goede voornemens te houden.

Tegelijkertijd geniet je van beloningen en draag je bij aan een zelfgekozen maatschappelijk project. Zo moedigen we duurzame en positieve betrokkenheid van elke deelnemer aan.

We werken nauw samen met bedrijven, hun medewerkers en HR-partners om ons platform voortdurend te ontwikkelen. Door het slim coachen van medewerkers, leveren we een productieve meerwaarde aan elke professional, individueel of in groep.

Focus Scan

Als focusexperts onderzoeken, adviseren, implementeren en coachen wij. Een eerste stap is een kwalitatieve en kwantitatieve focus scan bij alle medewerkers.  Zo bepalen we jullie digitaal gedrag en mogelijke werk- en focusafleiders. We tonen je waar de wederzijdse behoefte aan afspraken en begeleiding ligt en hoe je daar aan tegemoet kan komen.  

Door middel van onderbouwde face-to-face interviews en een digitale enquête geef je ons inzicht in jouw organisatie. Onze focusexperts analyseren de resultaten en geven aanbevelingen op maat van jouw bedrijf om de focus te optimaliseren met behulp van onze Virtual Focus Coach.

Download folder (.pdf)

Workshops

Hoe kunnen we de overload aan kennis en online informatie efficiënt gebruiken om ons te inspireren, om te leren, om te delen, om oplossingen te vinden en beslissingen te nemen? Hoe ziet een goed evenwicht tussen werk en privé eruit voor mij?

De interactieve workshop van The Focus Academy geeft concrete handvaten om opnieuw grip te krijgen op je professioneel en privé leven. We leren je hoe je vermogen op te focussen kan vergroten, zelfs in een digitaal tijdperk als de 21e eeuw. Tijdens de workshop luisteren we naar de nood van elk individu, zonder de groepsdynamiek uit het oog te verliezen. 

Met praktische tips en tools leren we jullie efficiënter om te gaan met kostbare tijd. Dankzij onze focus blocks methodologie brengen we welzijn op het werk en ernaast opnieuw op de voorgrond. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een duidelijk actieplan om je professionele en persoonlijke doelen makkelijker te behalen en stress uit te zwaaien. Ook te boeken als inspirerende focus keynote.

Download folder (.pdf)

Focus Keynote

Hoe kunnen we beter omgaan met die overload aan beschikbare kennis en prikkels? Hoe kunnen we alle informatie efficiënt gebruiken om ons te inspireren, om te leren, om te delen, om oplossingen te vinden en beslissingen te nemen?

Focus management lost al deze vragen. Betere concentratie in verschillende domeinen (fysisch, psychisch, omgeving…) is een meerwaarde in elke professionele setting. 

In de keynote van The Focus Academy gaan we in op wat focus management precies inhoudt. We vertellen je op een levendige manier wat het belang is van welzijn op het werk en ernaast voor elk van ons, als persoon én als organisatie. Het goede nieuws: het vermogen tot concentratie en focus kan worden geleerd en bijgestuurd! Ook te boeken als interactieve focus workshop.

Download folder (.pdf)

Personal / Team Coaching

Het terugvinden van je focus, time-boxed werken, afleidingen uitschakelen, het herwinnen van controle over je digitale gedrag, het effectief realiseren van je doelstellingen op het einde van de dag of week of welzijn op het werk terugvinden… Het zijn uitdagingen die we in groep kunnen aanpakken, maar vaak hebben ze ook een heel individueel aspect.

Daarom coacht The Focus Academy niet alleen organisaties, maar ook individuele medewerkers. Wij beschikken over een netwerk van professionele personal efficiency coaches die onze Focus Methode integreren in hun aanpak.

Zo is er voor elke nood een geschikte coach met zijn/haar eigen expertise. Je kan ons contacteren als zelfstandige, werkgever (voor jezelf of voor je personeel) of als werknemer. Wij ontdekken door middel van een focus scan wat je écht wilt bereiken. Samen beslissen we met jou welke (1-1) coaching aanpak jou zal transformeren in de beste versie van jezelf!

Learn how we can help you focus.

Let's talk

ONZE PARTNERS

vlaanderen logo
Luxafor
meetdistrict logo