Coaching & Monitoring platform

Ons platform laat je focussen op "getting things done", laat je tegelijkertijd genieten van beloningen en draagt bij aan een door het bedrijf gekozen maatschappelijk project. Het gaat om duurzame en positieve betrokkenheid van jouw medewerkers.

Je stelt op de app enkele profielen in en selecteert welke apps en sites oké zijn om te bezoeken en voor hoelang terwijl dat profiel actief is. Als je dan impulsief naar een afleidende website surft, moedigt onze Virtual Focus Coach jou aan om je aan jouw goede voornemen te houden.

We werken nauw samen met onze klanten, hun medewerkers en HR-partners om ons platform voortdurend te ontwikkelen en echt meerwaarde te leveren bij het coachen van medewerkers.

Coaching & Monitoring platform

Focus Scan

Als focusexperts onderzoeken, adviseren, implementeren en coachen wij. Een eerste stap is een kwalitatieve en kwantitatieve focus scan bij jullie medewerkers en management. Zo bepalen we jullie digitaal gedrag, mogelijke werk- en focusafleiders en de wederzijdse behoefte aan afspraken en begeleiding.

We gaan je organisatie bevragen via een aantal face to face interviews en via een digitale enquête. Zo brengen we de werk- en focusafleiders in beeld, en doen we aanbevelingen richting meer focus op het werk.

Download folder (.pdf)
Focus Scan

Workshops

Hoe kunnen we alle kennis en informatie waarover we permanent online beschikken efficiënt gebruiken om ons te inspireren, om te leren, om te delen, om oplossingen te vinden en beslissingen te nemen?

Deze zeer interactieve workshop vergroot het vermogen om te focussen in dit digitale tijdperk. Onze focus blocks methodologie houdt rekening met de noden van het individu, zonder daarbij de groepsdynamiek uit het oog te verliezen.

Door praktische tips en tools leren wij jullie efficiënter om te gaan met kostbare tijd. Doelen worden makkelijker bereikt, zowel in werk- als privéleven, waardoor ook de stress afneemt. Aan het einde van de workshop ben je in staat om een actieplan op te stellen, met punten waaraan je echt wil werken.

Download folder (.pdf)
Workshops

Focus Keynote

Hoe kunnen we leren omgaan met alle beschikbare kennis en prikkels? Hoe kunnen we alle informatie efficiënt gebruiken om ons te inspireren, om te leren, om te delen, om oplossingen te vinden en beslissingen te nemen?

In deze inspirerende keynote gaan we in op wat focus management precies inhoudt en wat het belang hiervan voor elk van ons is, als persoon en als organisatie.

De verschillende domeinen van focus management (fysisch, psychisch, omgeving,...) worden toegelicht aan de hand van duidelijke voorbeelden. Het goede nieuws: het vermogen tot concentratie en focus kan worden geleerd en bijgestuurd.

Download folder (.pdf)
Focus Keynote

Personal / Team Coaching

Attention management, het terugvinden van je focus, time-boxed werken, distractors uitschakelen, het herwinnen van controle over je eigen digitale gedrag, het effectief realiseren van je doelstellingen op het einde van je dag of week,... Het zijn uitdagingen die we in groep kunnen aanpakken, maar vaak hebben ze ook een heel individueel aspect.

Daarom coacht The Focus Academy niet alleen organisaties, maar ook individuele medewerkers. Wij beschikken over een netwerk van professionele personal efficiency coaches die onze Focus Methode integreren in hun aanpak.

Personal / Team Coaching

Learn how we can help you focus.

Let's talk

Onze partners

Vlaamse Overheid omakase.digital MeetDistrict Juce ReTreated